Descriere
semintele de chia sunt bogate in proteine si acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, care sprijina buna functionare a inimii, faciliteaza transportul oxigenului catre celule, tesuturi si organe, ajuta la o buna absorbtie a vitaminelor liposolubile A, D, E si K, iar in combinatie cu proteinele si colesterolul formeaza membranele celulare
contin, de asemenea, vitamine, antioxidanti si fibre vegetale, precum si trigliceride benefice cu lant lung, in proportia corecta pentru a reduce colesterolul pe peretii vaselor sangvine
o lingura de seminte de chia asigura energia necesara unei persoane pe durata intregii zile
prajite, au gust placut, asemanator nucilor, iar macinate pot fi utilizate la prepararea biscuitilor sau a supelor
contin substante mucilaginoase care, umezite, isi maresc considerabil volumul si pot absorbi o cantitate de apa de pana la 12 ori mai mare decat greutatea lor. Din acest motiv, consumul de seminte de chia ajuta la retinerea apei in tesuturi, mentinand organismul hidratat pentru mai mult timp si regland absorbtia substantelor nutritive si a fluidelor in organism
in amestec cu apa, formeaza in stomac o substanta gelatinoasa, o adevarata bariera fizica intre carbohidrati si enzimele care ajuta la digestia lor, ceea ce intarzie transformarea carbohidratilor in zaharuri si implicit creste rezistenta organismului la efort
spre deosebire de proteinele din alte cereale, cele din semintele de chia sunt complete, deoarece contin aminoacizii esentiali in proportii echilibrate
Recenzii
Nu există recenzii până acum.